Frankrikebesök!

Anette och Johan med Notify Acai var här på besök idag!  Jag har glatt mig så  åt detta! Ni skulle bara veta! Mina tjejer, Aronia , Kapris, Myran Tinker och Bee, var i höglöp, så det var inte en tanke på att släppa ut alla vind för våg. Men Piselli som är Acais mamma, hade löpt över , och fick lära sin son lite hyfs och fason. Han var i gasen, och var rädd för framändan på Piselli, och klapprade tänder när han var i bakändan. Det är så nyttigt för unga hanar, att få umgås med tikar i löp. De lär sig att läsa signaler, och lär sig att tiden absolut inte är rätt för parning. Piselli är en mjuk, men bestämd dam, som satte respekt i Acai. En så stilig och ståtlig ung hane han har blivit! Man blir mållös!.

Då situationen var lite kaotisk satt vi ute på altanen, och umgicks medan Piselli slängde varnande blickar på Acai. Inne i huset pågick porrklubben, där den ena efter den andra försökte betäcka varandra. Jag testade att ta ut Aronia, och det var ett kärt återbesök mellan syskonen. Men efter en stund vek hon svansen, och var förförd av den stiliga brodern. Då åkte hon in med de andra igen. Synd att det var precis nu som de kunde komma hit, Anette och Johan. När det är värsta tiden. Det hade varit så underbart att få se alla rusa runt i vild lek på tomten. Vi talade om Frankrike och deras regler. Frankrike är ju pudelns värdland, så man blir ju lite bekymrad över hur de styr upp sin avel. Tex , så är det inte ok att para vitt och silver. Varför kan man undra? Det breddar ju avelsbasen, och gör det lättare att få fram bra hundar?

Nu ser jag fram mot en resa till Cannes igen. Fast det måste bli lite svalare, denna värmen tar kol på mig och naturen. Tror att typ november-december är bra att åka söder ut!

Solen värmer!

Just nu har vi det väldigt varmt, och alla som tror att de gör sina pudlar en tjänst när de klipper ned sina hundar med 10:ans skär, bör veta att det inte hjälper ett dugg. Pälsen som de har isolerar både mot kyla och mot värme. Så när du klipper ned din hund, så måste du skydda den. Jag har en som jag klippte i kontinental frisyr, för många år sedan, och på det kortklippta områdena fick hunden brännblåsor av solen. Sedan så kan de bli överhettade, så tänk efter före.  Lagom med päls, som är lättskött är bra! Det finns fina frisyrer man kan klippa utan att man drastiskt måste raka ned sin pudel.

Och en tovfri fullpälsad pudel, blir inte för varm. Det är bra! Just nu har jag Kapris på utväxt, och det börjar bli en fin man. Hon är ljusare än sin mamma Aronia. Det är spännande med silver på det viset. En vit, är ju bara en vit, men silver kan ha så många olika nyanser. 

 

Ormarna har vaknat!

Nu finns det orm, som är lite slöa. Passa på hundarna nu, och särskilt de yngre som är nyfikna och okunniga. Jag har bara snok vad jag vet, och hundarna verkar veta att de skall undvika dem. De utsöndrar en äcklig lukt när de blir skraja. Och det har mina hundar lärt sig. Inte Bee, förstås! Hon är självsäker, och styv i korken, som bara en tonåring kan vara...