Solen värmer!

Just nu har vi det väldigt varmt, och alla som tror att de gör sina pudlar en tjänst när de klipper ned sina hundar med 10:ans skär, bör veta att det inte hjälper ett dugg. Pälsen som de har isolerar både mot kyla och mot värme. Så när du klipper ned din hund, så måste du skydda den. Jag har en som jag klippte i kontinental frisyr, för många år sedan, och på det kortklippta områdena fick hunden brännblåsor av solen. Sedan så kan de bli överhettade, så tänk efter före.  Lagom med päls, som är lättskött är bra! Det finns fina frisyrer man kan klippa utan att man drastiskt måste raka ned sin pudel.

Och en tovfri fullpälsad pudel, blir inte för varm. Det är bra! Just nu har jag Kapris på utväxt, och det börjar bli en fin man. Hon är ljusare än sin mamma Aronia. Det är spännande med silver på det viset. En vit, är ju bara en vit, men silver kan ha så många olika nyanser. 

 

Ormarna har vaknat!

Nu finns det orm, som är lite slöa. Passa på hundarna nu, och särskilt de yngre som är nyfikna och okunniga. Jag har bara snok vad jag vet, och hundarna verkar veta att de skall undvika dem. De utsöndrar en äcklig lukt när de blir skraja. Och det har mina hundar lärt sig. Inte Bee, förstås! Hon är självsäker, och styv i korken, som bara en tonåring kan vara...

Snö och mer snö

Valparna har ännu inte provat utevistelse. Det är blött och kallt, och de räcker inte med nosen över snön. Jag brukar ju se till att de får prova det mesta innan de flyttar. Men dels har vädret inte varit så gynnsamt, och sedan har jag haft influensa som satt käppar i hjulet. Bee som är 1 år har visat sig vara bästa lektanten till valparna. Det är jättekul att se henne med varsam tass, ta sig an uppfostring av de små. Nu lever alla hundarna tillsammans, vilket är jätteskönt. De lär sig hur man för sig med andra, och de lär sig hundspråket. De är nu också så tuffa och modiga, att de åker med på moppen, när jag torkar golv, och anfaller dammsugaren med kurrande morr!