Solen värmer!

Just nu har vi det väldigt varmt, och alla som tror att de gör sina pudlar en tjänst när de klipper ned sina hundar med 10:ans skär, bör veta att det inte hjälper ett dugg. Pälsen som de har isolerar både mot kyla och mot värme. Så när du klipper ned din hund, så måste du skydda den. Jag har en som jag klippte i kontinental frisyr, för många år sedan, och på det kortklippta områdena fick hunden brännblåsor av solen. Sedan så kan de bli överhettade, så tänk efter före.  Lagom med päls, som är lättskött är bra! Det finns fina frisyrer man kan klippa utan att man drastiskt måste raka ned sin pudel.

Och en tovfri fullpälsad pudel, blir inte för varm. Det är bra! Just nu har jag Kapris på utväxt, och det börjar bli en fin man. Hon är ljusare än sin mamma Aronia. Det är spännande med silver på det viset. En vit, är ju bara en vit, men silver kan ha så många olika nyanser.