Nyår!

Ta nu inte ut era pudlar i fyrverkerikaoset! Även om hunden inte är rädd, så kan något hända som skrämmer den för livet! Det smartaste är att vara hemma inomhus i trygg miljö, och inte göra något väsen av att det skjuts raketer utanför. Mina hundar släpptes ut på tomten idag vid 15-tiden, och precis då smäller grannarna av världens smäll! Men precis då kom husse från bilen, med matkassar, så de hade fullt upp med att skälla välkommen till honom! Så pangandet togs ingen notis om!  

Gott nytt år! 

Missat löp!

Jag har väntat och väntat på att de tilltänkta valpmammorna skall börja löpa, och missat dem. Det är hopplöst med tikar som inte blöder. Nu har jag bestämt mig för att jag nog måste ha en hane här hemma. Det är ju galet att hela tiden missa att de löper.  

Julen står för dörren. Och vi behöver tid att njuta av lugn och ro. På ön är det snö, och ett par minusgrader, så både folk och fä trivs! 

IMG_3491.JPG

Stockholms hundmässa

Idag har jag varit utan hund på hundmässa. Men fått se många vackra pudlar! Känns lite surt bara att det tog 45 minuter att köa in med bilen på mässområdet, och att det inte fanns parkering. Jag var på väg att ge upp, och vände bilen för att åka hem, när de plötsligt fixade en parkeringsyta på grannfastigheten.  

En kär bekantskap fanns i pudelmontern på Rastorget! Marie och Notify Magic D, som representerade pudeln som ras på ett bra sätt.  

IMG_3475.JPG

Danmark tur och retur

Berith och jag åkte till Danmark för att vara med på utställning i Ballerup. Berit hade sina mellanpudlar Clyde och Fedora. Fedora visade sig jättefint och placerade sig som ” bästa-tik-4” och Clyde och min Aronia föll inte domaren på läppen. Men jag förstår att hundarna var lite dävna, vi hade åkt långt och de har tillbringat mycket tid i bilburen. Sedan sov natten mellan lördag-söndag hos kompisen Lena i Falsterbo. Där var det nya bekantskaper för hundarna med både stora och små pudlar. Det blåste mycket och stundtals ville vinden putta bilen av körbanan. Nu är vi hemma, och jag och Aronia var hemma i natt. Tur att jag fått en ledig måndag! 

FullSizeRender.jpg

Bee hälsar på paddan

Vi har en padda som bor nära huset. Den har tydligen Bee smakat lite på! Då tuggar hunden fradga och det rinner så mycket saliv att det blir pölar. Hunden blir väldigt illamående och det håller på i några timmar. Paddor har ett gift på huden, som gör att hunden får det i sig om den slickar eller försöker bita, så blir de sjuka. Bee fick vara instängd i köket för att skona mattor och golv från saliven. Nu mår hon bra igen, och vi hoppas att hon lärt sig en läxa!  

Varmt varmt!

Temperaturer runt 30 grader, är knepigt för både folk och fä. Pudlarna blir flåsiga efter en kort runda redan på morgonen. Vi har AC så inne är det runt 22, och är väldigt behagligt. Det är just i kväll ca 80 st skogsbränder i Sverige och torkan och hettan håller i sig. Träden fäller sina löv nu och när man tittar ut så är det höstlikt. Jag blir lite stressad av alla som tränar och tävlar med sina pudlar nu. Vore det inte ett ypperligt tillfälle att skjuta upp sådant när det är så varmt? Om de vill aktiveras så kan man höra det när det är lite svalare. Bra för pudelägaren också. Vi softar innomhus och jag ser att pudlarna trivs.

IMG_3368.JPG

Frankrikebesök!

Anette och Johan med Notify Acai var här på besök idag!  Jag har glatt mig så  åt detta! Ni skulle bara veta! Mina tjejer, Aronia , Kapris, Myran Tinker och Bee, var i höglöp, så det var inte en tanke på att släppa ut alla vind för våg. Men Piselli som är Acais mamma, hade löpt över , och fick lära sin son lite hyfs och fason. Han var i gasen, och var rädd för framändan på Piselli, och klapprade tänder när han var i bakändan. Det är så nyttigt för unga hanar, att få umgås med tikar i löp. De lär sig att läsa signaler, och lär sig att tiden absolut inte är rätt för parning. Piselli är en mjuk, men bestämd dam, som satte respekt i Acai. En så stilig och ståtlig ung hane han har blivit! Man blir mållös!.

Då situationen var lite kaotisk satt vi ute på altanen, och umgicks medan Piselli slängde varnande blickar på Acai. Inne i huset pågick porrklubben, där den ena efter den andra försökte betäcka varandra. Jag testade att ta ut Aronia, och det var ett kärt återbesök mellan syskonen. Men efter en stund vek hon svansen, och var förförd av den stiliga brodern. Då åkte hon in med de andra igen. Synd att det var precis nu som de kunde komma hit, Anette och Johan. När det är värsta tiden. Det hade varit så underbart att få se alla rusa runt i vild lek på tomten. Vi talade om Frankrike och deras regler. Frankrike är ju pudelns värdland, så man blir ju lite bekymrad över hur de styr upp sin avel. Tex , så är det inte ok att para vitt och silver. Varför kan man undra? Det breddar ju avelsbasen, och gör det lättare att få fram bra hundar?

Nu ser jag fram mot en resa till Cannes igen. Fast det måste bli lite svalare, denna värmen tar kol på mig och naturen. Tror att typ november-december är bra att åka söder ut!