Inga valpar i höst!

Bee verkar vara tom i magen. Det går inte så bra med min uppfödning kan man säga. Det känns vemodigt och jag tappar sugen. Men jag vet ju att det ändrar sig till nästa löp, då spirar hoppet igen. Det är just nu en hemsk smitta bland hundar i Norge, och kanske nere i Göteborg också. Vi får vara eftertänksamma och noga, och inte utsätta våra fyrfota vänner för onödiga risker. I veckan som kommer så kanske får besked om vad för bakterier som fått ett 20-tal hundar att somna in? Hoppas att det inte blir värre än det är!

Valpar?

Bee är 4 veckor och 2 dagar på väg. Vi tycker nog att hon är lite lugnare, men inte så värst hungrig. Jo, på kyckling och pasta. Hon kan ju vara bara bortskämd? Eller så är hon dräktig och lite illamående? Vi får se, jag kan lyssna i vecka 7 om hon har något i magen med mitt stetoskop. Jag försöker att inte hoppas för mycket, jag har ju missat förr och tikarna har gått tomma. Det blir vad det blir!

Äntligen?

Valpar kanske?

Bee är parad, och hon tuggar gräs och kräks. I kväll ville hon inte äta sin mat. Några säger att det är ett tecken, men jag vet inte jag! Aronia verkar inte komma igång, men hon var sen sist, så det kan ju komma igång. Nu får alla e- vitamin, och jag vet inte om det hjälper, men det skadar ju inte heller. Nu är det svalare och jag och hundarna är glada. Man kan andas!

public.jpeg

Varmt! Och löp!

Nu löper Bee så vi hoppas vi kan få till en parning. Värmen nu gör både folk och fä dävna. Jag har haft semester ett par dagar, men jag är egenföretagare, så jag styr mina tider så att det passar hundarna. Nu ligger de mest inne och vilar i svalkan från ACn . Jag har hoppats på Aronias löp också, men det vete tusan hur det ligger till. Kantarellerna har kommit, så nu får man kanske lön för mödan på promenaden. Fast jag har hört att man skall plocka svamp tidiga mornar. De är finast då!

Nyår!

Ta nu inte ut era pudlar i fyrverkerikaoset! Även om hunden inte är rädd, så kan något hända som skrämmer den för livet! Det smartaste är att vara hemma inomhus i trygg miljö, och inte göra något väsen av att det skjuts raketer utanför. Mina hundar släpptes ut på tomten idag vid 15-tiden, och precis då smäller grannarna av världens smäll! Men precis då kom husse från bilen, med matkassar, så de hade fullt upp med att skälla välkommen till honom! Så pangandet togs ingen notis om!  

Gott nytt år! 

Missat löp!

Jag har väntat och väntat på att de tilltänkta valpmammorna skall börja löpa, och missat dem. Det är hopplöst med tikar som inte blöder. Nu har jag bestämt mig för att jag nog måste ha en hane här hemma. Det är ju galet att hela tiden missa att de löper.  

Julen står för dörren. Och vi behöver tid att njuta av lugn och ro. På ön är det snö, och ett par minusgrader, så både folk och fä trivs! 

IMG_3491.JPG

Stockholms hundmässa

Idag har jag varit utan hund på hundmässa. Men fått se många vackra pudlar! Känns lite surt bara att det tog 45 minuter att köa in med bilen på mässområdet, och att det inte fanns parkering. Jag var på väg att ge upp, och vände bilen för att åka hem, när de plötsligt fixade en parkeringsyta på grannfastigheten.  

En kär bekantskap fanns i pudelmontern på Rastorget! Marie och Notify Magic D, som representerade pudeln som ras på ett bra sätt.  

IMG_3475.JPG

Danmark tur och retur

Berith och jag åkte till Danmark för att vara med på utställning i Ballerup. Berit hade sina mellanpudlar Clyde och Fedora. Fedora visade sig jättefint och placerade sig som ” bästa-tik-4” och Clyde och min Aronia föll inte domaren på läppen. Men jag förstår att hundarna var lite dävna, vi hade åkt långt och de har tillbringat mycket tid i bilburen. Sedan sov natten mellan lördag-söndag hos kompisen Lena i Falsterbo. Där var det nya bekantskaper för hundarna med både stora och små pudlar. Det blåste mycket och stundtals ville vinden putta bilen av körbanan. Nu är vi hemma, och jag och Aronia var hemma i natt. Tur att jag fått en ledig måndag! 

FullSizeRender.jpg

Bee hälsar på paddan

Vi har en padda som bor nära huset. Den har tydligen Bee smakat lite på! Då tuggar hunden fradga och det rinner så mycket saliv att det blir pölar. Hunden blir väldigt illamående och det håller på i några timmar. Paddor har ett gift på huden, som gör att hunden får det i sig om den slickar eller försöker bita, så blir de sjuka. Bee fick vara instängd i köket för att skona mattor och golv från saliven. Nu mår hon bra igen, och vi hoppas att hon lärt sig en läxa!